Wetasker wordt inactief vanaf 1/03/21. Super hard bedankt voor jullie steun mede door het gebruik van het platform! Heb je nog geld op jouw account? Stuur even een mailtje naar info@wetasker.be

Maak je huis klaar voor de winter met deze 7 tips

Schrijver: Alexander Backx

11/13/2017

Deel dit artikel:


De dagen worden korter en de feestdagen naderen, maar nog voor we in feeststemming geraken geven we je nog enkele tips mee om zorgeloos deze mooie periode in te gaan. Want om je woning veilig en warm te houden dien je nog met enkele voorzorgsmaatregelen rekening te houden om je woning volledig winterklaar te maken. We geven je alvast 7 tips om aan de slag te gaan:

 

Tip 1: Reinig je openhaard
Gemiddelde kost voor het vegen van schoorstenen: €130 

Hou het binnen lekker warm zonder brand te stichten. Huur een schoorsteenveger om je haard te inspecteren en roet en puin te verwijderen. Zo voorkom je een schoorsteenbrand en blijf je de ganse winter genieten van de ultieme gezelligheid aan je openhaard. 

 

Tip 2: Laat je ventilatiesysteem controleren
Gemiddelde kost voor een check-up van ventilatiesystemen: €80


Zorg voor een gezond binnenklimaat nu de temperaturen flink dalen door je ventilatiesysteem te laten controleren.Ventileren is noodzakelijk om verse zuurstof aan te voeren, te voorkomen dat schadelijke stoffen zich in je woning opstapelen en om vocht af te voeren en zo schimmels te vermijden.

 

Tip 3: Reinig je dakgoot
Gemiddelde kost voor dakgootreiniging: €80

Verstopte dakgoten kunnen ernstige schade toebrengen aan de buitenkant van je woning. Tegen eind november zullen de meeste bladeren zijn gevallen, zorg dan dat je dakgoten en regenpijpen volledig schoon en ontdaan zijn van bladeren om ernstige waterschade te vermijden.

 

Tip 4: Check alle buitenverlichting
Gemiddelde kost voor deze check-up: €100 

Nu het al vroeg donker wordt, neem je best de tijd om te controleren of al je buitenverlichting werkt, vervang indien nodig de lampen die het niet meer doen. Denk hieraan ook aan zuinige buitenverlichting. Met buitenverlichting in goede staat vinden jou feestgasten de weg naar je woning snel en veilig terug.

 

Tip 5: Tochtstrips plaatsen
Gemiddelde kost voor kleine klussen: €60

Ga na of er geen tocht langs ramen of deuren binnen komt. Waar dit probleem zich stelt, laat je best tochtstrips plaatsen. Merk je ondanks het plaatsen van tochtstrips dat er toch nog koude lucht binnen dringt, ga dan op zoek naar kieren en dicht ze met siliconen of mastiek. 

 

Tip 6: Ontlucht je radiatoren
Gemiddelde kost voor dit klusje: €15

Lucht in je radiatoren komt door een te lage voordruk in het expansievat. Door te ontluchten zorg je ervoor dat je een maximaal rendement haalt, corrosie en vormen van slib vermijdt en dat storende lawaai elimineert. Een onmisbaar klusje dus. 

 

Tip 7: Sluit je buitenkranen af
Gemiddelde kost voor dit klusje: €15

Een klusje buitenshuis dat je veel ellende kan besparen. Buitenkranen zijn namelijk vaak het slachtoffer van vorst. Je sluit dus best je buitenkranen af vooraleer Koning Winter je waterleidingen doet bevriezen en ze hierdoor gaan barsten. 

 

© 2017 WeTasker. All rights reserved