Wetasker wordt inactief vanaf 1/03/21. Super hard bedankt voor jullie steun mede door het gebruik van het platform! Heb je nog geld op jouw account? Stuur even een mailtje naar info@wetasker.be

Tips voor een eindejaar zonder stress

Schrijver: Alexander Backx

12/03/2017

Deel dit artikel:

Het is December! Dat betekent dat we kunnen aftellen naar de eindejaarsperiode, een geweldige periode waar kinderen dol op zijn. Maar voor volwassenen kan december nét iets meer stress betekenen. Daarom enkele tips om er extra voorbereid aan te beginnen.


Kerstboom ophalen
Gemiddelde kost voor het ophalen van een kerstboom: €10

Je woning is pas volledig Kerstmis-proof als er een kerstboom staat én die dan nog liefst zo groot mogelijk is. Een logistieke nachtmerrie voor mensen met een kleine wagen of zonder wagen.

Oppas voor je huisdier 
Gemiddelde kost voor een oppas: €20/dag


Je hebt vakantieplannen tijdens de kerstperiode, maar je weet nog niet waar je met je trouwe viervoeter of schattige pluizenbal terecht kan. Zoek een dierenvriend via WeTasker die graag jouw huisdier in huis wil nemen om te verwennen en op te passen tijdens jouw afwezigheid. Jij kan zo met een gerust gemoed op vakantie vertrekken en je maakt een dierenvriend gelukkig. Iedereen wint!

Bijlessen tijdens de examens of de kerstvakantie
Gemiddelde kost voor bijlessen: €15/uur


De voorbereiding van de examens is dikwijls ook voor de ouders een stresserende periode, je wil graag dat jouw kids het zo goed mogelijk doen, maar je hebt niet steeds evenveel tijd om te helpen. Door het tikkeltje extra persoonlijke aandacht en focus via bijlessen gaat het zelfvertrouwen omhoog en zorg je vanzelf voor
verbeterde resultaten.  


Onderhoud grasmaaier
Gemiddelde kost voor een onderhoud: €25/uur


In deze periode kan je de grasmachine opbergen, maar best voorzie je jouw grasmaaier eerst van een groot onderhoud. Door een jaarlijks winteronderhoud voor je grasmachine zorg je voor minder defecten en minder kosten. Grasmaaiers hebben een lichte motor die voortdurend in contact komt met vuil. Daardoor zijn de olie, de luchtfilter en de bougie regelmatig aan vervanging toe. In droge periodes krijgt de machine heel wat stof en zand te slikken. Als het vochtig is, blijft het gras aan de messen zitten en kan het ook in de motor terecht komen. Vaak met roest als gevolg. Je machine krijgt al eens een tak of een steen te verwerken, waardoor de messen botter worden. Door de gewone slijtage vermindert het maairesultaat sowieso. Een jaarlijkse slijpbeurt brengt vaak de oplossing. In het uiterste geval, bij zware beschadiging, kun je de messen laten vervangen.

BOB voor tijdens de feestdagen
Gemiddelde kost chauffeur: €2/km

Alcohol en verkeer gaan niet samen. Toch blijken de feestdagen 'DE' periode bij uitstek te zijn wanneer Vlamingen zondigen aan deze regel. Om de feestdagen op een leuke manier door te komen regel je jouw 'BOB' best reeds vooraf. Je vermijdt zo de onvermijdelijke gesprekken over wie zich zal opofferen om deze keer chauffeur van dienst te zijn. Indien jij reeds de Chinese vrijwilliger bent, is het een creatieve manier om er toch nog onderuit te kunnen muizen :)

© 2017 WeTasker. All rights reserved